5 Pysznych i zdrowych deserów do jedzenia podczas lata

Inne

Lato to najlepszy sezon, kiedy ludzie cieszą się różnymi aktywnościami na świeżym powietrzu, takimi jak pływanie, bieganie, zabawa itp. Wszyscy uwielbiamy jeść pyszne desery i bawić się na plaży.

Podczas letnich dni, często nie mamy czasu na przygotowanie czegokolwiek, więc nie możemy przygotować deserów, ale możemy przygotować niektóre z pysznych i zdrowych deserów. Spójrzmy więc na najlepsze desery na upalne dni.

1. Lód kokosowy (Coconut Ice)

Jest to jeden z najbardziej znanych i lubianych deserów. Możemy zrobić lód kokosowy na wiele różnych sposobów, ale ja lubię go robić używając lodów.

Składniki:

– 1 puszka pełnotłustego mleka kokosowego

– 1/2 szklanki cukru kryształu

– 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

– 1 szklanka lodu

Sposób:

Wymieszaj mleko kokosowe i cukier razem i gotuj przez 10 minut. Kiedy mieszanina zacznie wrzeć, dodaj sodę oczyszczoną i dobrze wymieszaj. Po dodaniu sody oczyszczonej, przelej do tacki i zamroź.

2. Ananasowe Lassi

Ananasowe Lassi jest popularnym deserem w Indiach i Pakistanie. Ma bardzo kremową konsystencję, a smak jest niesamowity. Zrobiłem go używając jogurtu i lodów i jest pyszny.

Składniki:

– 1 filiżanka świeżego soku z ananasa

– 2 filiżanki jogurtu

– 2 filiżanki lodu

– 2 łyżeczki miodu

– 1/2 szklanki lodów

Metoda:

Pokrój ananasa i odłóż go na bok. Następnie wymieszaj jogurt z miodem. Dodaj tę mieszankę do ananasa i dobrze wymieszaj. Następnie dodaj lód i dobrze wymieszaj. Podawaj schłodzony.

3. Bananowy Shake

Jest to przepis smoothie, który jest bardzo łatwy do wykonania. Możesz podać ten shake w letnie dni, kiedy czujesz się głodny i zmęczony. Nie tylko Cię orzeźwi, ale również otrzymasz od niego sporą dawkę energii.

Składniki:

– 1 dojrzały banan

– 2 szklanki lodu

– 1 szklanka mleka

– 1/4 szklanki jogurtu

– 1 łyżka miodu

Sposób:

Obierz i rozgnieć banana, a następnie dodaj go do blendera wraz z mlekiem, jogurtem, miodem i lodem. Dobrze wymieszaj.

4. Lody z mango

Mango jest bardzo smacznym owocem, ale może być również stosowany jako składnik wielu deserów. Jeśli chcesz cieszyć się mango, to możesz je zjeść w postaci lodów. Lubię robić te lody latem, ponieważ są bardzo orzeźwiające i mają bardzo lekki smak.

Składniki:

– 1/2 szklanki zamrożonych kostek mango

– 2 szklanki mleka

– 1 filiżanka śmietanki

– 1/4 szklanki cukru kryształu

– 1/4 filiżanki ekstraktu z wanilii

– 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej

Metoda:

Włóż zamrożone kostki mango do zamrażarki i trzymaj je przez 20 minut. W międzyczasie przygotuj mieszankę mleka, śmietanki i cukru. Po upływie 20 minut wyjmij zamrożone mango z zamrażarki. Umieść